Vrijdag omstreeks 21.00 uur heeft er een aanrijding met letsel plaatsgevonden op de A7 richting Heerenveen. Een 33-jarige automobilist reed met zijn auto op de linker weghelft om enkele vrachtwagens in te halen. Zonder aanwijsbare oorzaak reed de automobilist plotseling naar rechts en reed daarop vol tegen de achterzijde van een vrachtwagen met hierin een 59-jarige chauffeur uit Harkema aan. De auto ging hierdoor tollen en kwam in de rechterberm tot stilstand. De bestuurder kon zelf nog uit zijn auto komen, hij is met de ambulance naar de Tjongerschans in Heerenveen overgebracht. De politie heeft een bloedproef afgenomen van de bestuurder omdat hij verdacht wordt van het rijden onder invloed van drugs. In de auto zaten verder nog twee inzittenden, zij raakten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. De slachtoffers, een 27-jarige vrouw uit Amsterdam en een 37-jarige man uit Amsterdam, zijn beiden zwaargewond met de ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten. De vrouw heeft beide bovenbenen gebroken en de man heeft zijn onderbeen gebroken. De rijbaan is ruim een uur afgesloten geweest voor al het verkeer, het verkeer is omgeleid.