Woensdagmorgen om 10:10 uur is op de A7 ter hoogte van Drachten (afslag de Haven) een automobilist met zijn auto over de kop geslagen. De automobilist die vanuit Heerenveen in de richting van Groningen reed, is met zijn auto in een slip geraakt en sloeg hierbij enkele malen over de kop. Omdat de auto ook in brand zou staan, werd ook de brandweer gealarmeerd. Achteraf bleek de brandweer niet nodig. De automobilist is met onbekende verwondingen afgevoerd naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Ook lagen er over een afstand van enkele meters spullen die uit en van de auto afkomstig waren. Het wegdek raakte op enkele plaatsen beschadigd. Rijkswaterstaat zal dit z.s.m. herstellen. Berger Tolman heeft de zwaarbeschadigde auto afgevoerd. Het verkeer werd tijdens het bergen over de vluchtstrook geleid, waardoor een kleine file ontstond.