Vrijdag omstreeks 19.20 uur is een 36-jarige vrouw uit Heerenveen overleden nadat zij brand had gesticht in haar woning aan de Brekken. De politie had de melding gekregen dat de vrouw haar woning en mogelijk zichzelf in brand zou steken. Ter plaatse zagen politiemensen dat de vrouw in de woning een jerrycan omgooide. Een politieman sloeg een ruit in om naar binnen te gaan om de vrouw van een wanhoopsdaad te behoeden. Op dat moment stak ze echter de vloeistof in brand waarop er een steekvlam volgde en de vrouw en de woning in brand vlogen. Het lukte de twee politiemensen door de hitte niet meer bij de vrouw te komen. Zij overleed ter plaatse. De politiemensen raakten licht gewond en moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen. De brandweer bluste de brand. Aanvankelijk ging het gerucht dat er nog een tweede persoon in de woning zou zijn. De woning werd direct door de brandweer doorzocht maar er was niemand binnen. Door de politie wordt een nader onderzoek naar de brand en de aanleiding ingesteld.