Dinsdagmiddag was een 41-jarige inwoner van Wolvega aan het recreƫren, met een aantal vrienden, bij de Spokeplas (aan de Elsweg) te Noordwolde. Na enige tijd gaat de man te water op zijn luchtbed. Plotseling valt de man van zijn luchtbed en raakt te water. De man kan niet zwemmen. Enkele vrienden zien het gebeuren en schieten hem te hulp. Een 46-jarige inwoner van Steenwijk gaat te water en vindt de zwemmer. Drie jongens uit Steggerda helpen de Steenwijker om het slachtoffer aan de wal te krijgen. Hier wordt hartmassage gedaan door een 49-jarige inwoner van Steenwijk en beademing door o.a een 31-jarige inwoonster van Wolvega. Na enkele minuten zijn de brandweer en een ambulance ter plaatse, zij nemen de hulpverlening/reanimatie over. Even later arriveert ook de traumahelikopter. Ondanks de inspanningen van alle hulpverleners is de man ter plaatse overleden.