De politie heeft zaterdag om 18.15 uur een 57-jarige inwoner van Oosterwolde aan De Elzen aangehouden. De man had dezelfde dag, rond 16.15 uur, met een buurman gevochten. Rond 18.15 uur stond de verdachte met andere buren op straat. Hij droeg een voorwerp bij zich wat in plastic verpakt zat, maar de uiterlijke kenmerken van een geweer had. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte niet voor rede vatbaar en richtte hij het wapen op de agenten. De man weigerde, ondanks meerdere sommeringen van de agenten, om het wapen neer te leggen. De agenten losten een waarschuwingsschot, maar de verdachte legde het wapen niet neer. Hij liep achterwaarts een steeg in en hield daarbij het wapen steeds op de agenten gericht. Inmiddels waren er meerdere agenten ter plaatse gekomen die de verdachte vanaf de achterzijde benaderden. Een van de agenten raakte met de verdachte in gesprek en kon de verdachte overtuigen om het wapen terzijde te leggen. De verdachte is door de agenten overmeesterd, naar het bureau gebracht en ingesloten. Een burenruzie met een lange historie was de aanleiding voor het incident. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte verkeert in overspannen toestand. Hij heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Op dit moment worden er diverse verklaringen vastgelegd, zowel van de verdachte als van getuigen. Zo vindt er vandaag (zondag) nog een buurtonderzoek plaats. Ook het geweer moet nog onderzocht worden. Het politieonderzoek gaat voort.