Dinsdagmiddag is een vrachtwagen met oplegger gekanteld en in het water terechtgekomen langs de Hoofdweg (Assen- Veenhuizen). De 35-jarige chauffeur uit Apeldoorn reed met zijn vrachtwagen achter een trekker. Bij het inhalen van de trekker kwam de vrachtwagen in de berm terecht. Na enkele meters is de vrachtwagencombinatie gekanteld en in de vaart beland. De chauffeur is zelf uit de cabine geklommen en raakte verder niet gewond. De berging van de vrachtwagen, die door berger Poort uit Hoogkerk, Hamstra uit Tynaarlo en een telekraan van BKF werd uitgevoerd, nam enkele uren in beslag. Tijdens het bergen van de vrachtwagen werd het verkeer omgeleid. Het spoor wat de vrachtwagen in de berm had getrokken is na het bergen gedicht door personeel van Rijkswaterstaat, dat daarvoor een vrachtwagen met modder klaar had staan.