Vrijdagavond was het voor brandweerman Henk de Haan van de brandweer Appelscha zijn laatste dag bij de vrijwillige brandweer van Appelscha. Na 30 jaar bij de brandweer kwam er voor hem een einde aan het brandweerman wezen. Voor de overige leden van de post Appelscha was het vertrek van Henk iets wat zij niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. Ze hadden een groot bord gemaakt dat op de brandweerwagen werd gemonteerd. Hierna vertrok men richting het huis van Henk. Na een rondje door de straat te zijn gereden werd er gestopt voor het huis. Henk die van het hele gebeuren niks afwist kwam samen met zijn vrouw naar buiten. Het bord dat aan de auto was vastgemaakt werd vervolgens met een paar palen in de tuin gezet en de tuin werd versierd met slingers. Nadat de vrouw van Henk een bosje bloemen overhandigd had gekregen van het korps ging men nog even met zijn allen naar binnen om daar verder nog even afscheid te nemen van Henk.