Maandag omstreeks 16.00 uur verleende een 81-jarige automobilist uit Bovensmilde op de kruising Oostvierderparten en de Nieuweweg geen voorrang aan een 64-jarige automobilist uit Vledder. De Nieuweweg is een voorrangsweg. Bij de 64-jarige zat een 63-jarige vrouw uit Vledder in en bij de 81-jarige een 83-jarige vrouw uit Bovensmilde. De brandweer heeft de mensen uit de auto gehaald. Een traumahelikopter en vier ambulances zijn ter plaatse geweest. De 64-jarige en de 63-jarige zijn met ernstig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De 81-jarige en de 83-jarige zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De 83-jarige had ribfracturen. Beide voertuigen zijn afgevoerd en het verkeer is ter plaatse omgeleid. Bureau Ongevallendienst van de politie is tevens ter plaatse geweest.