De politie heeft zaterdagochtend een 21-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van diefstal. Rond middernacht was een ruit vernield van een woning aan de Boekhorsterweg. De bewoner, een 33-jarige man, had een groepje jongelui die bij hem op bezoek wilde, waaronder de verdachte, de toegang geweigerd. Daarna werden er enkele stenen tegen de voorruit van zijn woning gegooid. De ruit sneuvelde. Nog geen uur later werd gemeld dat een groepje jongelui een woning verlieten aan de Ybenhaer. Men vertrouwde het niet. En terecht. Ter plaatse verklaarde de bewoner, een 64-jarige man, te zijn bestolen van ongeveer 500 euro en bankpasjes. De groep, waaronder de verdachte, was bij hem op bezoek geweest. Toen ze weg waren miste hij zijn spullen. De verdachte kon zaterdagochtend om 09.30 uur in zijn woning worden aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de overige betrokkenen.