Maandagochtend omstreeks 9.40 uur vond er op de Hoofdweg (N919) in Veenhuizen een ongeval plaats tussen een tractor en een auto. Een 32-jarige bestuurder uit Assen reed met zijn auto in de richting van Oosterwolde. Daarbij kwam hij na waarschijnlijk een black-out op de linker weghelft en botste daar tegen het (grote) linker voorwiel van de tegemoetkomende tractor met kiepwagen (geladen met 13 ton aardappelen).

Door de klap brak 1 van de voorwielen van de tractor af en deze sloeg vervolgens de dieseltank lek. De tractor belande in de naastgelegen vaart. De automobilist werd met onbekend letsel naar het WZA gebracht. De tractor met aanhangwagen belandde in het kanaal, de 62-jarige bestuurder uit Langelo kwam er met een kleine verwonding aan zijn gezicht vanaf.

Omdat er dieselolie in de vaart was beland plaatste de brandweer olieschermen. Bergingsbedrijf Hamstra zorgde voor de afvoer van de tractor en de personenauto. De weg is tijdens het ongeval geruime tijd afgesloten geweest voor het verkeer.