Zaterdagmorgen 8 oktober werd de nieuwe brandweerkazerne van Heerenveen geopend. Burgemeester P.M.M. de Jonge van Heerenveen opende het pand. Hij kwam aangereden met de commandant de heer D. van Harten in een oud brandweervoertuig. D.m.v een grote sleutel werd het pand symbolisch geopend. Stapvoets gewijs reden de voertuigen van de brandweer uit het nieuwe pand naar buiten. Dit allemaal onder het geluid van veel en mooi vuurwerk.

’s Middags was iedereen welkom om de nieuwe kazerne en al het materieel en de nieuwe kazerne te bekijken/bezichtigen. De medewerkers van korps Heerenveen gaven demonstraties. Ongeval beknelling, hulp van slachtoffers, de autoladder, de schuimbluscontainer, de jeugdbrandweer van Utrecht was aanwezig, een aanhoudingseenheid van de politie, de duikers in actie, nedtrain was aanwezig met info en demonstratie over een ontsporing van een trein, bergingsbedrijf, jeugdbrandweer Utrecht en nog veel meer. De gehele middag was het een drukte van belang.

Alle medewerkers van de brandweer en het publiek kunnen terugzien op een perfecte en geslaagde open dag.