Een 20-jarige automobilist uit Dokkum en een 26-jarige inwoner van Noordwolde zijn op vrijdag omstreeks 20.45 uur dodelijk verongelukt op de Opperhaudmare onder Wijnjewoude. De auto kwam vanuit de richting Wijnjewoude. Mogelijk is de bestuurder door te hoge snelheid of door een stuurfout in een voor hem rechterbocht op de linkerweghelft terechtgekomen. Vanuit tegenovergestelde richting naderde een 21-jarige automobiliste uit Zuidlaren. Zij had een andere auto op sleeptouw. Een frontale botsing was het gevolg. Door de botsing vloog de auto van de 21-jarige in brand. Bij haar in zat een 16-jarige inwoner uit Zuidlaren. Beide konden de auto snel verlaten. De op sleeptouw genomen auto botste met de voorzijde tegen de getrokken auto. Deze bestuurder, een 30-jarige inwoner van Leek had geen letsel. De 21-jarige en de 16-jarige zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten met onbekend letsel. De verkeersongevallen dienst van politie Fryslân zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van het ongeval. De brandweer heeft de brand geblust.