Donderdag 29 december om 23.00 uur werd melding gemaakt dat wasserij De Blinde aan de Leeuwarderstraatweg in brand zou staan. Onmiddellijk is de politie en de brandweer ter plaatse gegaan. Het voorste gedeelte van het bedrijf stond in lichte laaie. Naast het brandende gedeelte stond een ketelhuis, wat door de brandweer nat gehouden werd. In het brandende gedeelte stonden 2 vaten met chemicaliën, die door de brand zijn vervlogen. Volgens de brandweer had dit geen schadelijke gevolgen voor de omgeving.
Meerdere brandweerkorpsen hebben de brand geblust. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden. De technische recherche van politie Fryslân zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak. Salvage is ingelicht. Tevens was de loco-burgemeester ter plaatse. Eigenaar is een 29-jarige inwoner van Heerenveen.

Meer foto’s op [url=http://www.flitsnieuws.nl]www.flitsnieuws.nl[/url]