Donderdagavond werd voor ambulancechauffeur Marten de Boer van ambulancedienst Kijlstra uit Drachten een bijzondere avond. Marten die al vele jaren in dienst is bij zijn baas gaat over een maand in de VUT. Omdat zijn collega’s dit niet onopgemerkt voorbij wouden laten gaan hadden zij een onwelwording in scène gezet bij het Laagduurswoude meertje nabij Oosterwolde. Op het meertje was een bootje aanwezig met daarin een onwel geworden persoon. Marten moest samen met zijn collega die ook in het complot zat het slachtoffer eerste hulp verlenen en vervoeren naar het ziekenhuis. Om alles echt te laten lijken was ook de politie aanwezig. Nadat het slachtoffer stabiel was ging men onderweg naar het ziekenhuis. Echter op de Duisterweg werd de ambulance opgewacht door ongeveer twintigtal collega’s met spandoek, Marten die inmiddels door had dat alles in scène was gezet stapte met het zweet op het voorhoofd uit. Nadat hij even was bijgekomen van het zware werk wat hij zojuist had verricht, ging men met zijn allen naar post Oosterwolde om daar verder het afscheid te vieren.