Zondag vond om 16.10 uur op Gerdyksterwei met de kruising Koefenne – De Walle een aanrijding tussen twee personenauto’s plaats waarbij een vrouw om het leven kwam en daarnaast nog acht personen gewond raakten. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Drachten, Heerenveen en Groningen gebracht. Het dodelijke slachtoffer was een 43-jarige inwoonster van Gorredijk. Ze raakte ernstig gewond en overleed aan het begin van de avond tengevolge van haar verwondingen in het Groningse ziekenhuis UMCG. Het slachtoffer is direct na het ongeval met de traumaheli naar het UMCG gebracht.

De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk. Een onderzoek van bureau Ongevallenanalyse van politie Fryslân moet meer duidelijkheid bieden.
In beide auto’s zaten vijf inzittenden. In een van de twee zat een gezin met drie kinderen uit Den Bosch die allen gewond raakten. Deze auto werd bestuurd door een 44-jarige inwoonster van Den Bosch. De overige passagiers waren een 50-jarige man, twee jongens van 13 en een meisje van 15 jaar.

De 43-jarige vrouw die later overleed maakte deel uit van de vijf inzittenden van de tweede personenauto. Zowel de 55-jarige bestuurder uit Nij Beets als de 43-jarige vrouw raakten in deze auto bekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Beiden zijn met spoed naar het UMCG gebracht. De overige inzittenden waren twee inwoners van Gorredijk van 21 en 22 jaar en een 23-jarige inwoonster van Jubbega. De 21-jarige man bleef als enige persoon ongedeerd, de overige inzittenden zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Naast twee brandweerauto’s met brandweerlieden van de brandweer Beetsterzwaag en Gorredijk, kwamen twee traumaheli’s, meerdere ambulances, bureau Ongevallenanalyse en diverse politieauto’s en politieagenten ter plaatse. In verband met het ongeval, de zorg voor de slachtoffers, het technische onderzoek door bureau Ongevallenanlyse en de ruimingwerkzaamheden sloot de politie de weg enige uren af. De politie schakelde ook bureau Slachtofferhulp in. De twee personenauto’s waren total loss en zijn door een takeldienst afgevoerd.