Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur werd het brandweerkorps van Oosterwolde gealarmeerd voor een woningbrand in de Weperpolder nabij Oosterwolde. Tijdens het aanrijden werd gelijk middelbrand gegeven en werd ook Haulerwijk gealarmeerd. Het bleek te gaan om een boerderij met woongedeelte wat in brand stond. Omdat de wateraanvoer een probleem was en de brand zich met grote snelheid uitbreidde werd er grote brand gemeld en werden het brandweerkorps van Appelscha evenals de HOVD, Haakarm met COH-bak uit Leeuwarden en de VC2 uit Drachten gealarmeerd. Ook de OVD-G en ambulance 34 uit Oosterwolde gingen ter plaatse.

De brand die ontstond in de keuken door vlam in de pan in de keuken, sloeg hierna over naar het schuurgedeelte. Omdat daar hooi lag opgeslagen wist de brand zich snel uit te breiden. Bij de brand kwam asbest vrij en daarom werd de N918 tussen rotonde Haule en afslag Oosterwolde afgezet door de politie. De schuur en het woongedeelte branden geheel uit. Mede door de richting van de wind bleef een stal naast de boerderij gespaard.

Niemand raakte gewond, ook al het vee kon worden gered.