Zondagmiddag is ongeveer 2 hectare heide door onbekende oorzaak afgebrand. Omstreeks 16.00 uur werd de, achter camping het Ronostrand aan Amerika gelegen heidebrand gemeld door 2 jongens bij de beheerder. Het blussen werd enigszins gehinderd door de strakke wind en de droge heide en het vuur ging hierdoor richting de camping. Na ongeveer anderhalf uur waren de vier brandweerkorpsen uit Roden, Norg, Haulerwijk en Assen, de brand meester. Het nablussen duurde tot ongeveer 19.00 uur. Er werden 40 brandweermensen ingezet. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak van de brand in.

De regionale brandweer Drenthe heeft een algeheel stookverbod voor de provincie Drenthe ingesteld. Burgers worden gewaarschuwd voorzichtig met barbecues en vuurkorven om te gaan.

© Foto’s: Remko Nieboer | [url=http://www.brandweernorg.nl]Brandweer Norg[/url]