De wedstrijdploeg van brandweer Oosterwolde heeft zaterdag een verdienstelijke 5e plaats behaald bij de gewestelijke wedstrijden in Delfzijl. Doordat 14 dagen geleden een plek bij de eerste 2 werd gehaald stond nu deze uitdaging op het programma. Op het chemiepark van Akzo Nobel was een explosie in scene gezet waarbij 3 slachtoffers waren te betreuren. Deze explosie vond plaats tijdens het laden van een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen. Hierdoor raakte de chauffeur buiten kennis, was binnen een leiding losgesprongen waardoor een 2e persoon ook buiten kennis raakte en een 3e persoon schrok hier zo van dat deze bekneld kwam te zitten in een lopende band. Na aankomst werden er 2 personen in een chemiepak ingezet zodat deze de 2 slachtoffers die in contact zijn geweest met de vloeistof gered konden worden en overgedragen werden aan de ambulance. Ook het 3e slachtoffer werd bevrijd en ook dit werd een klus voor de ambu. Nadat alle slachtoffers gered waren is er nog een naverkenning gedaan en hierna is ingepakt. Alle incidenten werden binnen de vereiste tijd behaald.