Een gekantelde bulktank van een bedrijf uit Drachten heeft donderdag de hele dag voor oponthoud gezorgd in de Dr. Verdeniusstraat in Noordwolde. Daar worden renovatiewerkzaamheden uitgevoerd, waarbij o.a. de grindlaag op platte daken wordt vervangen. Dit grind wordt met bulkwagens aangevoerd en met een grote slang op de dakengeblazen. Hierbij wordt de bulktank omhooggekipt en daar ging het in Noordwolde mis.

De bulktank zakte ogenschijnlijk door zijn scharnierpunt en kwam met een doffe dreun in een naastgelegen tuin terecht. De man die de tank bediende kon hierbij nog net op tijd opzij springen. Voordat met het bergen van de combinatie begonnen kon worden, werd de bijna 30 ton grind in een andere vrachtwagen gezogen. Ook was inmiddels een telekraan ter plaatse geroepen, maar eerst moest de bulktank verwijderd worden.

Dit werd met behulp van een snijbrander gedaan. Zowel tank als vrachtwagen zijn door de kraan op een tweetal diepladers getakeld. Vanaf 9.00u. tot 17.00u. betekende dit een stremming voor alle verkeer in de Dr. Verdeniusstraat t.h.v. de splitsing met de Renbaanstraat. De gemeente heeft de laatste restanten grind opgeruimd. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.