De politie wilde woensdagochtend vroeg een 38-jarige motorrijder uit Den Helder controleren op de Stellingenweg. Bij het zien van de politie ging de man er met grote snelheid vandoor. De man verdween in de richting van de Hoofdweg en de Eikenlaan. Op de kruising Eikenlaan en Drafsportlaan kwam de verdachte met zijn motor ten val. De motor gleed over de groenstrook en de verdachte gleed tegen een daar staande houten paal. Onmiddellijk is door de politie een ambulance besteld. De man weigerde echter te blijven liggen. Ondertussen had de politie een dranklucht bij de man geroken. Nadat hij elke medische hulp van de ambulancebroeders had geweigerd is de man naar het politiebureau gebracht. Op het bureau weigerde de man de ademanalyse. In de tassen van de motor werd een ploertendoder aangetroffen. Deze werd in beslag genomen. De man is ingesloten.