De politie heeft dinsdagavond in de Hoofdstraat een 16-jarige inwoner van Wolvega aangehouden vanwege het misbruiken van het alarmnummer 112. De jongen maakte deel uit van een groepje jongeren die vanuit een telefooncel in het centrum van Wolvega diverse malen met het alarmnummer 112 belden. De meldkamer waar de telefoongesprekken behandeld worden ondervond hier hinder van. Agenten gingen daarna naar de betreffende telefooncel. Bij het zien van de politie ging het groepje jongeren er vandoor. Na een korte zoekslag vond de politie de 16-jarige inwoner van Wolvega in een bossage in de buurt van de telefooncel. Uit onderzoek bleek dat hij verantwoordelijk was voor het misbruiken van het alarmnummer 112. De jongen is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politieonderzoek gaat door. Misbruik van het alarmnummer kan afhandeling van echte dringende telefoongesprekken hinderen en is bovendien strafbaar.