De politie heeft dinsdagochtend twee mannen van 31 en 36 jaar uit Georgiƫ aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Omstreeks 11.00 uur zag een politieman in zijn vrije tijd een tweetal mannen die zich verdacht ophielden in het centrum van Wolvega. De politieman besloot het tweetal te volgen. De beide mannen ontvreemden in een drogisterij de nodige parfumerieƫn. Daarna liepen ze naar een personenauto aan de Steenwijkerweg en wilden wegrijden. De politieman kon dit voorkomen en hield de bestuurder aan. De tweede verdachte wist zicht uit de voeten te maken en vluchtte weg in de richting van het NS-station. Een getuige nam de fiets van de politieman en zette de achtervolging in. Hij raakte helaas het spoor bijster. Aan de hand van het signalement konden andere agenten deze man achterhalen op het perron. Na een korte achtervolging over het spoor werd de man aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Daarbij bleek dat in de auto van de mannen voor ruim 700 euro aan gestolen goederen lagen. Men maakte gebruik van een geprapareerde tas om te voorkomen dat het alarm in de winkel afgaat. Tijdens het rechercheonderzoek bleek dat men dinsdagochtend twee drogisterijen in Wolvega had bezocht, waarbij het nodige was weggnomen. Twee winkeliers deden aangifte bij de politie. De auto en gestolen goederen werden inbeslaggenomen. Beide mannen worden binnenkort uitgeleverd aan respectievelijk Duitsland en Frankrijk. Bij deze actie werden er diverse duimen van winkeliers opgestoken welke bedoeld waren voor de politie. De gestolen goederen zijn inmiddels weer terug bij de rechtmatige eigenaren.