MAKKINGA – De EHBO-afdeling HEMD (Haule, Elsloo, Makkinga, Donkerbroek) heeft met een spectaculair EHBO-festijn zaterdagmiddag haar gouden verjaardagsfeestje gevierd bij het dorpshuis ’t Trefpuntien in Makkinga. Naast de leden waren ook collega-hulpverlenersgroepen uitgenodigd. De belangstelling voor de diverse demonstraties was groot.

De in scène gezette ongevallen trokken veel bekijks.

Het plein voor het dorpshuis was sfeervol ingericht. Er stond een aantal stands opgesteld. Er werd informatie gegeven over de EHBO van vroeger, maar ook de vereniging van vandaag de dag stond natuurlijk centraal.
Kinderen konden zich laten schminken en aan spelletjes meedoen. Ze lieten tevens massaal (nep)wondjes aanbrengen. Middels oefenpoppen werden er reanimatie-demonstraties gegeven.

Daarnaast was de dierenambulance, de brandweer, bergingsbedrijf Broekhuizen, mensen van Lotus en de ambulance-ondersteuner present.

Vijftig jaar geleden, op 21 september 1956, werd in Elsloo een EHBO-afdeling opgericht. Veertien jaar later kwam Makkinga erbij. Na vele jaren van samenwerking voegden in 2003 Donkerbroek en Haule zich toe aan de vereniging. Sindsdien gaat men gezamenlijk door het leven als HEMD.