Meer dan twintig rechercheurs van het Team Grootschalig Onderzoek zijn bezig met het onderzoek naar de dood van Marinus Ooms uit Haulerwijk. De ongeveer vijftigjarige man werd woensdagmiddag dood aangetroffen in zijn wat achteraf gelegen woning aan de Slotemaker de Bruïneweg. De politie gaat ervan uit dat de Haulerwijkster door een geweldsmisdrijf om het leven is gebracht.

Door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk is donderdag sectie verricht op het lichaam van de man. Uit dat onderzoek wordt mogelijk meer duidelijk over de doodsoorzaak. Kort nadat de man onder verdachte omstandigheden dood in zijn woning werd aangetroffen, heeft de politie buurtonderzoek gedaan. Woensdagavond werd de hulp ingeroepen van een helikopter met schijnwerpers. Er zijn luchtfoto’s van de omgeving gemaakt. De woning van het slachtoffer werd tot ’s avonds laat bewaakt door leden van de Mobiele Eenheid.

De man, die maatschappelijk werker bij Defensie was, had paarden als hobby. Deze zomer opende hij in Haulerwijk het bedrijf Twin Akers Ranch. Het was niet iemand die zich veel met de dorpsgemeenschap bemoeide. Hij deed er wel eens boodschappen, maar had verder weinig bemoeienis met het dorp.

In Haulerwijk is geschokt gereageerd op de dood van een dorpsgenoot. Drie jaar geleden, in oktober 2003, werd caféhouder Fokko Werkman in het naburige Haule om leven gebracht. Die moord is tot op heden nog steeds niet opgelost.