De brandweer en politie van Oosterwolde presenteren zich zaterdag gezamenlijk aan de bevolking van Oosterwolde. In het kader van de Nationale Rookmelderdag worden in de Stationsstraat verschillende demonstraties gehouden. Zo is er een speciale rookcontainer, waar mensen door heen kunnen lopen. De container geeft een realistische weergave van wat er gebeurt als bijvoorbeeld een kamer door brand vol met rook staat.

De politie geeft advies op het gebied van goed hang- en sluitwerk. Met andere woorden: hoe houd ik de inbreker buiten de deur? De dag begint ’s morgens rond een uur of half elf en eindigt tegen vieren.

Ook is Enorm Wieberdink aanwezig met het goede hang- en sluitwerk en daarnaast ook goede rookmelders. Deze kunnen in de stand aangeschaft worden. En ook hier kan men terecht voor vragen en advies.