Met de aanhouding van een 30 jr. inwoner van Beilen heeft de politie twaalf inbraken in voornamelijk schuurtjes opgelost. Veel gestolen spullen zijn teruggevonden. De verdachte heeft deels bekend.

Op 28 september is ingebroken in een schuur aan de Smalbroek in Beilen. Uit de schuur zijn o.a. een aanhanger, fietsen, hogedrukreinigers, buitenboordmotoren en allerlei gereedschappen gestolen. Uit het buurtonderzoek kwam naar voren dat getuigen rond het tijdstip van de inbraak een auto met aanhanger hadden gezien. Eén van de getuigen noteerde het kenteken. Een zelfde soort auto is bleek eerder te zijn gezien bij schuurinbraken in Beilen en Ruinen.

Op 3 oktober is de eigenaar van de auto aangehouden. Bij een onderzoek in- en rondom de woning van deze verdachte trof de politie veel van diefstal afkomstige goederen aan. Daaronder ook spullen afkomstig van de inbraak in de schuur aan de Smalbroek. Onder de aangetroffen spullen zaten hand- en elektrisch gereedschappen, fietsen, motoren, aanhangers, buitenboordmotoren, hout, hogedrukreinigers, kettingzaken, kerstverlichting, enz.

Nader onderzoek van de politie toonde aan dat deze goederen afkomstig waren van inbraken in Beilen (4 x), Havelte (2x), Nijensleek, Darp, Ruinen, Diever, Wanneperveen en Olderberkoop. De aangetroffen goederen zijn teruggegeven aan de eigenaars.
De verdachte is inmiddels weer op vrije voeten. De politie heeft het onderzoek afgesloten en het dossier gaat naar Justitie.