Meerdere eenheden van de politie, ambulance en brandweer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 24 uur, ingezet bij een ernstige eenzijdige aanrijding op de N381 ter hoogte van Donkerbroek.

Een auto, bestuurd door een 24-jarige inwoner van Oosterwolde, was van de weg geraakt en heeft daar twee bomen geschampt. Hierdoor brak een deel van de auto en wielophanging af. Dit bleef bij de eerste bomen staan. Daarna werd een derde boom vol geraakt, waarbij de linkerhelft en de achterzijde van de auto in twee-en brak en op de rijbaan werden aangetroffen. In dit gedeelte zat de bestuurder bekneld.

Eerste hulp werd verleend door de arts en chauffeur van de dokterswacht. Hierna is in samenwerking met de brandweer en 2 ter plaatse gekomen ambulances het slachtoffer bevrijdt. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het UMCG, hierbij heeft eerst een ontmoeting met het MMT plaatsgevonden bij Wijnjewoude. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen.

De weg is afgezet tot circa 04.00 uur in verband met technisch onderzoek door Bureau Ongevalanalyse van de Friese politie, berging van het wrak door Broekhuizen en schoonmaak- en opruimingswerkzaamheden .