Vrijdagavond tegen de klok van elf uur vond er op de Molenweg een ongeval met letsel plaats. Ter hoogte van het brugje over de vaart aldaar is door nog onbekende oorzaak een fietser aangereden door een automobilist. De 18-jarige fietser uit Fochteloo, in een groepje, fietsend over de Moskampweg en via het bruggetje op de Molenweg. Hier komt de fietser in botsing met een auto, bestuurd door een 29-jarige automobilist uit Oosterwolde. De auto kwam uit de richting van de Schottelenburgweg. Het is vrijwel zeker dat de aanrijding op de zuidelijke weghelft heeft plaatsgevonden. De fietser is, met ernstig letsel, overgebracht naar het UMCG, alwaar een bloedproef van hem is afgenomen. Vanwege de onduidelijkheid hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren heeft VOA een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hiervoor zijn de auto en de fiets in beslag genomen.