De zware zuidwesterstorm zorgt ook op verschillende plaatsen in Ooststellingwerf voor overlast. De problemen van al weer de tweede januaristorm van het nog prille jaar 2007 bezorgen vooral de brandweer en de gemeente nogal wat extra werk.

Daarbij ging het vooral om omgewaaide bomen. De brandweer heeft de handen vol. De problemen ontstonden in Donkerbroek en aan De Haer in de buurt van sportcomplex De Boekhorst in Oosterwolde.

Net na de middag moesten de hulpverleners opnieuw uitrukken. Deze keer ging het om een boom aan de Prakkenlaan in Oosterwolde die onder de stormkracht dreigde te bezwijken. Om problemen te voorkomen, werd de boom omgezaagd. Op de Wemeweg was een boom op een auto en een tuinhuisje beland en ook deze werd door de brandweer verwijderd. De gemeente zaagde een boom bij de aula aan de Kuipenstreek aan mootjes.

Bij de Drie Tolhekken tussen Makkinga en Oosterwolde sneuvelde eveneens een grote boom. Het verkeer werd enige tijd via het fietspad omgeleid. Verder werden er in de loop van de middag en avond nog diverse stormklussen geklaard door de brandweer. Hierbij een fotoimpressie van de dag.