Aan de Boerestreek in Appelscha werd er zaterdag in de namiddag een reddingsactie op touw gezet om een kat uit een 20 meter hoge boom te halen. Het beestje zat al sinds dinsdag in de boom. Omdat het brandweerkorps van Ooststellingwerf niet over een ladderwagen beschikt werd er een beroep gedaan op de brandweer van Heerenveen. Deze kwam naar Appelscha met hun 30 meter hoge ladderwagen. Er werden verschillende pogingen gedaan om hiermee de kat uit de boom te redden. Het beestje was echter zo bang dat hij steeds verder de boom inklom. Toen werd besloten om ook de brandweer van Appelscha zelf op te roepen. Met lakens en dekens werd er rondom de boom gestaan, daarna werd de boom heen en weer geschud zodat de kat moest springen. Hij belande echter naast de lakens in de bosjes en zette het daarna op een lopen. Gezien de snelheid waarmee hij verdween heeft hij het toch overleefd.