De politie heeft zondagavond een eenzijdig ongeval op de Nanningaweg afgehandeld, waarbij een 21-jarige automobiliste uit Appelscha gewond raakte. De bestuurster was door nog onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor gereden. Ze belandde met haar auto in een sloot. Het slachtoffer wist zelf uit de auto te komen en was naar een nabij gelegen woning gelopen. De bewoners ontfermden zich over de vrouw en waarschuwden de hulpdiensten. Een 21-jarige automobilist uit Oosterwolde zag te laat dat de ambulance, die zwaailichten voerde, voor de woning stopte. De man kon ondanks krachtig remmen een aanrijding niet meer voorkomen. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte echter zwaar beschadigd. De ambulance kon, ondanks lichte schade, de automobiliste uit Appelscha overbrengen naar het ziekenhuis in Drachten.