De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige inwoner van Dokkum en een 30-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten kregen een melding dat twee mannen een grote hoeveelheid cosmetica hadden gestolen uit een winkel aan de Van Harenstraat. Een politieeenheid was snel ter plaatse en kon in de winkel de 23-jarige inwoner van Dokkum aanhouden. De andere verdachte was er met tas vol cosmetica-artikelen vandoor gegaan. Omdat de politie beschikte over een goed signalement kon de 30-jarige man uit Wolvega ook snel worden aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Omdat de tas met cosmetica-artikelen nog zoek was, werd besloten om in de omgeving van de Van Harenstraat te gaan zoeken. Agenten zagen in een auto, die geparkeerd stond achter de winkel, een aantal tassen gevuld met cosmetica-artikelen liggen. Een medewerkster van de winkel herkende de tas en daarop werd besloten om de auto in beslag te nemen. Eenmaal op het politiebureau werd de auto geopend, waarna er in een aantal tassen ongeveer 300 stuks make-up werden aangetroffen, vermoedelijk allemaal afkomstig van diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.