De politie heeft woensdagmiddag bij een onderzoek in een bedrijfspand aan de Oosterwoldseweg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over drie ruimtes. In twee ruimtes trof de politie in totaal 239 hennepplanten aan. In de derde ruimte lag de oogst, geknipte toppen, te drogen die bijna gereed was voor de handel. Dit betrof een hoeveelheid van ongeveer 20 kilo. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. De voorraad, die voor de handel gereed lag, is in beslag genomen. In het pand werden geen personen aangehouden. De politie onderzoekt nog wie de ruimte in gebruik had. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip en eigen vervolgonderzoek. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Het energiebedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal van stroom.