De politie heeft zaterdag rond 13.30 uur hulp verleend tijdens een kop-staartaanrijding op de snelweg A7 waarbij 6 voertuigen betrokken waren en 3 personen lichtgewond raakten. In verband met wegwerkzaamheden in de rijrichting Groningen was een tijdelijke wegversmalling aangebracht wat tot filevorming leidde. Enkele automobilisten reden ter hoogte van de afslag Drachten – Leeuwarden stapvoets, hun achterliggers verminderden snelheid. Een van de achteropkomende automobilisten, een 40-jarige bestuurder uit Oosterwolde merkte dit te laat op. Zijn voorganger, een 27-jarige automobiliste uit Groningen zag deze auto met hoge snelheid naderen en anticipeerde hierop door haar auto de berm in te sturen. Hierdoor werd deze auto niet geraakt maar wel haar voorgangers.

Er ontstond een kettingbotsing waarbij in totaal 5 personenauto’s schade opliepen en 3 personen lichtgewond raakten. Op de rechterrijbaan klapten 3 voertuigen op elkaar. Door deze meervoudige botsing werden eveneens 2 voertuigen geraakt die op de linkerrijbaan stilstonden. De 40-jarige bestuurder liep buikletsel op. Hij is evenals twee andere lichtgewonde bestuurders per ambulance naar het ziekenhuis van Drachten gebracht. Hun letsel bleek mee te vallen, alle slachtoffers konden na een medisch onderzoek weer naar huis. De overige betrokkenen hebben hun weg per taxi vervolgd.

Vanwege de ravage, de schoonmaakwerkzaamheden en het afslepen van alle beschadigde auto’s, is de snelweg in de rijrichting Groningen ter hoogte van de afslag Drachten-Leeuwarden enige tijd afgesloten geweest. Het doorgaande verkeer werd door Rijkswaterstaat omgeleid, het leidde tot 7 kilometer file. Rond 16.30 uur was de situatie weer als vanouds en kon al het snelwegverkeer richting Groningen weer doorstromen.