De politie heeft Tweede Paasdag meermalen moeten ingrijpen om de rust te herstellen na de autocross aan de Oosterhuisweg. Twee groepen, bij elkaar volgens getuigen zo’n 30 man, waren met elkaar slaags geraakt.

De aanleiding was vermoedelijk de diefstal van een gsm. Een 16-jarige jongeman uit Makkinga deed daarvan aangifte. Door aanwezigen was een 22-jarige man uit Oosterwolde aangewezen als de dader. Hij werd door de politie aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.

Kort na het vertrek van de politie liep het opnieuw uit de hand en werden ook medewerkers van de organisatie bedreigd. Toen de politie na een kwartier met tien agenten weer ter plaatse kwam, liepen ruim 30 bezoekers door elkaar heen te schreeuwen en te tieren en elkaar overal van te beschuldigen.

Een 28-jarige man uit Makkinga zwaaide daarbij met een stroomstootwapen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het wapen werd in beslag genomen. Ook zou er met een auto op een groep mensen zijn ingereden, zouden anderen bedreigd zijn en was er met een mes en een boksbeugel gezwaaid. Naar deze gevallen wordt nog een onderzoek ingesteld.

[i]Zie ook:[url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=6413&title=Makkinga:%20autocross]Makkinga: autocross[/url][/i]