De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 58-jarige inwoonster van Wolvega aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 00.05 uur kwam er via 1-1-2 een melding binnen dat er in woning aan de Struikheide brand zou zijn. De agenten waren snel ter plaatse en zagen dat er rook uit de woning kwam. De 58-jarige bewoonster had inmiddels haar woning verlaten. Gezien de rookontwikkeling werden ook de buren gewekt en ook zij verlieten de woning. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand in de keuken. Na onderzoek bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Hierop werd besloten om de bewoonster aan te houden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.