De politie heeft zondagavond, door een goed gecoördineerde actie, drie verdachten op heterdaad aangehouden. De politie kreeg zondag om 19.20 uur een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Magnesiumweg in Wolvega. Daarbij werd gezien dat een Audi wegreed, met daarin drie personen. Hierop is de politie met één eenheid ter plaatse gegaan, andere eenheden zijn strategische posities in gaan nemen.

Even later wordt de auto in de buurt van de A32 aangetroffen, op weg naar het klaverblad bij Heerenveen. Dit wordt gezien door een motoragent, die de achtervolging inzet. Bij het klaverblad gaat de auto richting Drachten, de A7 op. Voor de afslag Terbant draait de Audi op de snelweg en gaat als spookrijder terug. De motoragent draait eveneens en gaat er achteraan, via de vluchtstrook. Spookrijdend gaat de auto richting Zwolle, bij de Knipe gaat hij er, tegen de rijrichting in, af. Hier wordt de auto ondertussen ook achtervolgd door een politiewagen. In Langezwaag raakt de politie de auto even kwijt, de politie bleef echter op de strategische posities.

Even later wordt de auto weer gesignaleerd, nu in Terwispel. De auto rijdt met zeer hoge snelheid naar Langezwaag, richting Gorredijk. In Gorredijk parkeren de verdachten de auto en gaan er vandoor. Gorredijk wordt dan afgesloten door de politie, twee eenheden doorzoeken Gorredijk. Ondertussen was, ter assistentie, een politiehelikopter in de lucht. Vijftien minuten later wilde een taxi Gorredijk uitrijden, met daarin de drie personen. De taxi werd enige tijd gevolgd door de politie. Onder het viaduct van de A32 – bij Heerenveen – werd de taxi klemgereden, waarna de drie verdachten, even voor 21.00 uur, zijn aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Noord-Brabant van 21, 25 en 27 jaar.

Het trio is voor nader onderzoek ingesloten. De Audi is in Gorredijk aangetroffen en is in beslag genomen. In totaal heeft de politie ruim 20 agenten ingezet.