De politie zoekt getuigen van een mishandeling van een 56-jarige inwoonster van Oosterwolde. De vrouw fietste vrijdag 15 juni om 22.00 uur over de Prandinga, ter hoogte van de klok bij de Rikkingahof. Ineens kwam een jongere naast haar fietsen die haar bril pakte. Het lukte de vrouw om de bril te grijpen, waarna de bril werd losgelaten. Een tweede jongere stompte hierna de vrouw zonder reden in haar gezicht. Hierop is de vrouw hard doorgefietst. Ze liep een kapotte bril en een dik wang op.

De politie heeft nog met twee eenheden in de buurt gezocht, maar helaas niemand aangetroffen. De eerste jongen had een fors postuur en een bol gezicht, hij droeg een bril. De verdachte die de vrouw sloeg had een mager gezicht, getekend door rimpels of littekens. Hij droeg een zwarte, gebreide muts. Hij is, evenals de eerste verdachte, waarschijnlijk tussen de 16 en 17 jaar. Een derde jongere heeft vermoedelijk niets gedaan, maar heeft ook niet geprobeerd de mishandeling te voorkomen.

Graag komt de politie in contact met getuigen die iets meer kunnen vertellen over de mishandeling of met mensen die aanslaan op het signalement. Contact met de politie kan via 0900-8844, eventueel via Meld Misdaad Anoniem, 0800-
7000.