De laatste tijd komen er vanuit diverse plaatsen in Ooststellingwerf klachten binnen van bewoners, de brandweer en andere hulpverleners over het parkeren. Hieronder kunt u lezen waar in de toekomst strenger op het parkeergedrag gecontroleerd gaat worden.
[list]
[bol][color=#000000]Aan de kop van de Stationsstraat te Oosterwolde wordt veelvuldig geparkeerd als deze straat door de palen is afgesloten. Brandweer en ambulance kunnen deze straat dan niet inrijden. Men staat voor een in- uitrit, maar zeker in strijd met het daar geldende stopverbod: goed voor een boete van ¤ 50,-.[/color][/bol]
[bol][color=#000000]Er wordt vaak geparkeerd in de Dertien Aprilstraat bij de Primera tegenover Scapino om geld te pinnen. De doorstroming van het verkeer wordt belemmerd. Even pinnen kost u bij fout parkeren ¤ 50,-.[/color][/bol]
[bol][color=#000000]Voor het winkelende publiek is het hinderlijk dat er auto’s geparkeerd staan in de hoek bij de Videotheek aan het Stipeplein. Dat geldt eveneens voor de C1000. Uw boodschappen of de videohuur worden ¤ 50.- duurder als u daar fout geparkeerd staat.[/color][/bol]
[bol][color=#000000]Parkeren op een invalidenparkeerplaats? Niet doen, u belemmert een invalide bij het in- en uitstappen. Het levert u een boete op van maar liefst ¤ 130,-.[/color][/bol]
[bol][color=#000000]In Haulerwijk is het hele centrum opgeknapt. Er is parkeergelegenheid aangebracht met daartussen oprijstukken voor de bedrijven en woningen. Deze tussenstukken zijn niet bedoeld om te parkeren. Men staat dus voor een uitrit: ( ¤ 50).[/color][/bol]
[bol][color=#000000]In Appelscha wordt er veel fout geparkeerd aan de de Boerestreek. Let op de de gele ondebroken strepen langs de weg anders wordt een avondje stappen ¤ 50 euro duurder.[/color][/bol]
[/list]