De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld naar een vechtpartij tijdens de festiviteiten op de Boerestreek. Door een landelijk radiostation werd een live optreden verzorgd. Daarbij werden vanaf het podium keycords in het publiek gegooid. Daarbij ontstond onenigheid over wie nu welke keycord had gevangen. Dit liep uit op een vechtpartij. Door drie mannen van 18 en 19 jaar uit Fochteloo en een 19-jarige man uit Oosterwolde werd aangifte van mishandeling gedaan. Zij zouden door een groep Oosterwolders zijn geschopt en geslagen. De door de aangevers bedoelde verdachten waren reeds vertrokken. De namen van een aantal verdachten zijn bij de politie bekend. Ze zullen nog worden verhoord. Later op de avond werd op de Stationsstraat een auto vernield. Volgens getuigen hadden twee mannen tegen de auto geschopt waardoor flinke schade was ontstaan. Hierbij zouden dezelfde verdachten betrokken zijn geweest. Een 22-jarige man uit Oosterwolde deed aangifte.