De politie heeft dinsdagnacht aan de Verlaat hulp verleend tijdens een eenzijdig ongeval met een personenauto waarbij een 22-jarige automobilist uit Oosterwolde gewond raakte.

De bestuurder reed in de richting van Appelscha en reed door onbekende oorzaak met zijn personenauto de vaart in. Politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Ook een duikteam van de brandweer is ingezet omdat onduidelijk was of er passagiers in de wagen hadden gezeten. Uit onderzoek en door navraag bij familieleden bleek dat de bestuurder de enige inzittende was.

Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het UMCG te Groningen gebracht. Er is een bloedproef van het slachtoffer afgenomen. Bureau Ongevalsanalyse deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Een berger sleepte het autowrak weg.