De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Weemeweg. Een 20-jarige inwoner van Oosterwolde werd dezelfde avond aangehouden op verdenking van heling. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

De 28-jarige bewoonster verliet voor een halfuurtje haar woning en bij haar thuiskomst zag ze dat er was ingebroken. Een getuige had gezien dat een man de woning via een raam was binnen gegaan. Na onderzoek bleek het te gaan om de 40-jarige. Na een zoektocht kon de verdachte later die avond op de Weidemaad worden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een mobiele telefoon afkomstig uit de woning van de aangeefster. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Hier bekende de verdachte dat hij twee mobiele telefoons uit de woning had weggenomen. Een telefoon had hij zelf gehouden en de andere had hij doorverkocht aan een 20-jarige inwoner van Oosterwolde. Deze man werd diezelfde avond nog aangehouden op verdenking heling. Ook hij werd overgebracht naar het politiebureau.