De politie heeft maandagmiddag aan de Vaart Zuidzijde hulp verleend tijdens een aanrijding waarbij twee personenauto’s en een motorfiets waren betrokken.
Een 34-jarige motorrijder uit Oosterwolde reed in de richting van Smilde. Een 60-jarige automobilist uit Marrum kwam vanuit de tegenovergestelde richting en wilde linksaf slaan om naar een supermarkt te gaan. Hij ziet dat de motorrijder het knipperlicht voor rechts aan heeft staan. Hij veronderstelt dat de motorrijder de Smidslaan in wil rijden. De motorrijder ging echter rechtdoor en ging onderuit om een aanrijding met de auto te voorkomen.
Een 20-automobiliste uit Appelscha reed achter de automobilist uit Marrum. De motorfiets viel tegen haar auto aan. De motorrijder is met rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis van Drachten vervoerd.