De politie heeft vrijdag 17 augustus op het Verlaat in Fochteloo en op de Molenweg en de Weperpolder in Oosterwolde op snelheid gecontroleerd na klachten van omwonenden.

’s Ochtends passeerden tijdens een radarcontrole op het Verlaat 288 voertuigen, waarvan er 26 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. Dezelfde ochtend werd ook op de Molenweg gecontroleerd op snelheid. Hier passeerden 523 voertuigen, waarvan 45 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur.

’s Middags werd gecontroleerd op de Weperpolder. Hier passeerden 243 voertuigen de controle, waarvan er 20 sneller reden dan de toegestane 80 kilometer per uur. De hoogste snelheid werd op de Molenweg gemeten. Daar passeerde een automobilist de controle met 137 kilometer per uur. Alle overtreders ontvangen een proces-verbaal.