De politie heeft zondagnacht aan de Haulerwijksterweg een 22-jarige automobilist uit Een aangehouden inzake rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de bestuurder op de Norgerweg met hoge snelheid rijden en wilden met de man in gesprek. Zij constateerden dat de bestuurder 120 uur km per uur reed op een traject waar een limiet van 60 km per uur van kracht is. De verdachte negeerde het stopteken op de politieauto. Aan de Haulerwijksterweg stopte de automobilist. De agenten lieten hem weten dat hij aangehouden was, waartegen hij zich verzette. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht waar tevens bleek dat de man gedronken had. Hij blies 395 ug/l en kreeg een rijverbod 3 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij beginnend bestuurder is. Daarnaast is proces-verbaal opgemaakt voor verzet tegen de politie. Hij is na verhoor weer vrijgelaten.