De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een woninginbraak in Noordwolde. Afgelopen maandagmiddag constateerde een 26-jarige inwoonster van Noordwolde dat er in haar woning was ingebroken.

Er waren veel goederen gestolen. De verdachten bleken binnengekomen te zijn via verbreking van een bovenraampje. De politie nam direct de aangifte op en stelde daarop meteen een nader onderzoek in, waarbij de technische recherche sporen veilig stelde.

Diezelfde avond werd door de politie een 30-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden. Een huiszoeking volgde. In de woning van deze man werd een gestolen hakselmachine aangetroffen die in beslag werd genomen. Deze bleek afkomstig te zijn uit de woning van aangeefster. De verdachte is inverzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau Drachten. Ten tijde van het verdere politieonderzoek bleek de verdachte ook in het bezit te zijn van diverse goederen die afkomstig waren uit diezelfde woning waar was ingebroken.

Naar aanleiding van een aantal verhoren, kwam een tweede verdachte in beeld. Dit is een 26-jarige inwoner van Noordwolde. Ook hij is door de politie verhoord. Hij bekende de inbraak die zondag te hebben gepleegd samen met de 30-jarige verdachte.

Het gereedschap dat de man had gebruikt bij de inbraak werd aangetroffen en in beslag genomen. In de woning van deze tweede verdachte werd een flink aantal goederen aangetroffen die buit waren gemaakt bij deze woninginbraak. De meeste goederen die zijn buit gemaakt zijn weer retour de rechtmatige eigenaar gegaan. Een doosje met sieraden is nog zoek. De verdachten zijn op vrije voeten gesteld en zullen zich moeten verantwoorden bij de rechter.