De politie heeft zaterdagmiddag in een woning een 46-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden inzake bezit vuurwapens. Een 38-jarige inwoonster van Oosterwolde en een 44-jarige inwoner van Drachten verklaarden aan de politie dat de verdachte het duo in een woning aan de Hoge Haer met een vuurwapen gelijkend voorwerp had bedreigd. Hij uitte daarbij tevens verbale bedreigingen in de richting van de twee. Korte tijd later verliet hij de woning. De man en de vrouw schakelden de politie in en deden aangifte. Er raakte niemand gewond. De achtergrond van het incident ligt in de relationele sfeer. Een aantal zaken zijn voor de politie nog onduidelijk, evenals de achtergrond van het voorval. Het vuurwapen gelijkend voorwerp is niet gevonden. De politie vervolgt haar gesprekken met de aangevers, de verdachte en getuigen.