De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Lange Akker de 33-jarige bewoner aangehouden op verdenking van heling en het verbouwen van hennep. Na een tip via Meld Misdaad Anoniem besloten agenten een nader onderzoek in te stellen. In de woning werden goederen, zoals een stofzuiger, broodrooster, dvd-speler en waterkoker, aangetroffen die afkomstig waren van een inbraak eerder die week in woning aan de Westermaad. De bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de tuin van de man stonden vijf grote hennepstruiken. De planten werd in beslag genomen en vernietigd. Na verhoor en een proces-verbaal mocht de man een dag later het bureau verlaten. Uit het vervolg onderzoek bleek dat de inbraak was gepleegd door een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze verdachte kon afgelopen maandag in Oosterwolde worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Een deel van de gestolen goederen is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.