De politie heeft woensdag een hennepkwekerij ontdekt aan de Slatten in Oosterwolde. De eigenaar van het pand waar de kwekerij zich in bevond werd daarbij aangehouden. In het pand werden 1100 hennepplanten aangetroffen. De verdachte was bij de hennepkwekerij aanwezig. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De goederen zijn door Omrin vernietigd.

Verder werden er nog hennepkwekerijen opgerold aan het Skoalplein te Wolvega, aan de Leemweg te Steggerda en de Bovenweg te Donkerbroek. Aan de Tonckensweg te Haule werd een hennepdrogerij opgerolde met 453 hennepplanten en 1428 hennepstokken ([url=http://www.112oosterwolde.nl/?pagina=14&newsid=6664]zie eerder artikel[/url]). Alle aangehouden verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid zijn gesteld. Ook hier werden de aangetroffen goederen door Omrin vernietigd.