De politie heeft zaterdagochtend aan de Dwarshaer een 30-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden omdat hij de bevelen van de politie negeerde. De politie kwam ter plaatse na een melding van onenigheid. De man stond voor een woning bier te drinken en was onder invloed. Hij ging in zijn auto zitten en gaf gas zonder weg te rijden. De agenten sommeerden de man meerdere keren om te voet te vertrekken wat hij weigerde. Daarop is hij aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man is ingesloten.

Een tweede verdachte, een 38-jarige inwoner van Oosterwolde, beledigde de agenten. Ook hij is aangehouden, voor verhoor naar het bureau gebracht en ingesloten. De politie is nog in gesprek met de verdachten en getuigen om de achtergrond en de toedracht van het incident helder te krijgen.